onsdag den 18. november 2015

Brocante jul med kant

 
Hvis jeg tænker nogle år tilbage, så vidste jeg ikke, hvad en Barn Star er. Og de fine gamle juletræer, fandtes heller ikke mellem mit barndomshjems julepynt.
Barn star'en er blevet et kæmpe hit i vore julehjem i dag. De findes i flere farver og størrelser. Så ofte bliver de fremme efter at julen er overstået.
 

 
De gamle juletræsfødder er i dag ofte blevet udskiftet med nogle i træ eller plastik. For selvom de gamle juletræsfødder er i jern, så er hullet ofte for lille til nutidens store juletræer.
Så kan den heldigvis bruges til noget andet. Fx til et bloklys, eller et mindre grantræ, der kan pynte på et bord eller en kommode.

 
 
Jeg elsker de gamle krybbespil. Og havde jeg plads, så havde vi et til at stå på gulvet, med store figurer. De er desværre ikke så lette at finde.
Vi 'nøjes' derfor med et lille krybbespil i privaten.
 
I følge de franske traditioner, så bliver det lille Jesusbarn først sat ind på scenen juleaften.
 
 
De gamle nisser er fra min barndoms jul. Er de ikke skønne...

 
Gamle lysklips kan vi ikke undvære. Hverken på juletræet, eller som dekoration på kanten af en kurv, en bogkant eller andet, hvor et lille lys kan skinne i mørket.
 
 
Det hænder at et Jesus-barn bliver forældreløs. Eller nogle får er blevet væk for de originale krybbespil. Men de er da også fine som solitære objekter i indretningen.


 
De lidt barsk udseende gamle nøddeknækkere er blevet kopieret af mange gennem tiden.
De originale er fra det tidligere DDR, hvor de blev håndlavet. Så hver nøddeknækker er et lille unika.
 
I vores showroom er de viste ting repræsenteret. Og en del er også i vores webshop.
 
Hav en dejlig november-dag
Birgitte
FRØKEN ANKER
 

1 kommentar:

john sagde ...

Wonderful goodies I love the soldiers especially !
Gail x