fredag den 29. juli 2011

Datidens mode


-er nutidens indretning

De gamle urskiver kan være svære at få fat i. De er meget populære blandt os ''frankofile'' eller ''lopper''. De bliver efterhånden kopieret af mange indretningsforhandlere.
Men de gamle - synes jeg - er stadig de mest charmerende.


De gamle briller er blevet populære i ny udgave. Harry Potter-bølgen påvirker også moden.


Men de gamle briller er jo også skønne som dekoration. Som her med gamle urskiver og skønne gamle skrifter fra 18-hundrede-og-længe-siden.


De skønne opbevaringsbokse er i metal og flotte til opbevaring i reolen. Og så er det originale skilt i nogle af dem endnu.Gardinringe er vist ikke det helt store hit længere. Persiennen og liftgardinet har overtaget mange vinduer. Men nogle steder er gardinringe stadig aktuelle. Som fx. servietringe er de utroligt flotte og unikke med deres patina.
Gardinringene med klemmerne på er også flotte på et stykke ståltråd, hængt op i et vindue eller en væg, hvor der så kan hænge kort, lysglas mm.


Jeg har en stor svaghed for emalje og zink. Og de skønne gamle emaljekander, hvor der er malet dekoration på, er bare så nostalgiske. Selv har jeg en kande i mit badeværelse, hvor der kan stå en buket i. Eller den står bare på gulvet til dekoration.

Det kan være en kunst, at tænke utraditionelt. Og nogle gange skal der tænkes meget abstrakt, for at se, hvad en gardinring eller et tærtestativ OGSÅ kan bruges til. Jeg håber, billederne og tekst gav bare lidt inspiration. Det er vigtigt at passe på vor kultur og vore forfædres historie. Det er det, der har gjort os til det, vi er i dag. Og er med til at skabe moden...


Jeg håber, I nyder sommeren, og de solstråler, vi bliver tildelt.
Imorgen er det lørdag, og der er åben i butikken/showroom, FRØKEN ANKER.

Skulle du komme i nærheden af Viborg, så kig forbi på
BISBALLEVEJ 12, GRUNDVAD
8800 VIBORG

Der er åben kl. 10 - 16

TAK til alle for jeres søde og herlige kommentarer.
Det er en glæde at læse dem. Og jeg svarer stadig,
så hurtigt det er muligt :o)

Hav en dejlig weekend
Birgitte

8 kommentarer:

Solveig sagde ...

Så mange nydelige ting du viser! Visst er det orginalt gamle det fineste! Ingen tvil om det;o) Det handler som du sier, ikke bare om ting, men også om historie. Og det skaper igjen sjel og atmosfære i et hjem.
Ønsker deg fine sommerdager.
Takk for gode ord.
Klem fra Solveig

Alfa sagde ...

Så mange nydelige skatter. Slike urskiver står på ønskelisten hos meg. Jeg er helt enig med deg at de gamle er mest sjarmerende. Nydelige:0)
Håper du nyter sommeren.
Klem

Susan Durup sagde ...

Ja - du har helt ret... Man skal kigge sig for.. og kigge med opfindsomme øjne. Det er ikke alle der kan det.. men dém der kan, får tit og ofte de smukkeste og mest originale ideer.
Mon ikke også det er dem der finde de gode ting på loppemarkeder... ting som andre ville gå forbi?
Rigtig god weekend - og snart FERIE.....
Susan

Gry sagde ...

Nostalgisk og vakkert!

Takk for dine varme ord og omtanke <3 Ja, vi er mange denne sommeren som har fått erfare hvor skjørt livet er... Midt i det vonde er det godt å kjenne på omtanken og samholdet <3 En god helg til deg! Klem fra meg <3<3<3

Skogslyckan sagde ...

Oj vilken härlig blogg jag hittade! Gillar verkligen det här inlägget, som är helt i min linje. Jag lever min dröm att jaga fram de där gamla tingen du skriver om, och sälja i min web-shop. Åker ofta på inköpsresor till Danmark. Åker nästa gång nu i augusti, skall hämta massa danska järnfönster, som svenskarna är som tokiga i. Kommer gärna igen! Ha en skön helg!
Kram Pia i Ateljé Skogslyckan

ETT RÖTT MONOGRAM sagde ...

Bara fina saker hos dig, alltid så roligt och trycka på nyhets-knappen i din butik.
Idag kom jag hem från stugan, så nu väntar svamprensning.
Kramar
AnnaMaria

Marianne sagde ...

Jeg har ændret min blog til, at kun inviterede kan læse den. Jeg vil meget gerne invitere dig, så hvis du stadig har lyst til at følge mig, vil du så ikke nok sende en mail på Marianne.helstrup@tdcadsl.dk
Hilsen Marianne

Roser og Patina sagde ...

Hei Birgitte. Tusen takk for din koselig hilsen på min blogg:) Veldig hyggelig at du vil følge meg:))
Ønsker deg en herlig dag. Klem Ellen.