søndag den 6. februar 2011

PASSION

Jeg har en lidenskabelig passion for gamle madonnafigurer. Eller religiøse figurer i det hele taget.
Jeg har også en meget tålmodig mand, for med mere end 50 forskellige figurer - lige fra 2 cm, til de største på lige omkring en meter, så tror jeg, det kræver en speciel mentalitet at bo i hus med mig. Min yngste søn præsenterer altid vores hjem for nye venner, som KIRKEN.
..hvor får det kære barn det dog fra??!!!

Min passion startede for en del år siden, da jeg købte den første figur. En kopi af en gammel figur. Efter kort tid kom endnu en figur til, og pludselig, så MÅTTE jeg bare eje den ægte vare. 
Men mer vil ha' fler, så samlingen udvidede sig.

 Især når jeg har været på indkøb til butikken, kan der snige sig en enkelt figur op i privaten. Men jeg er kommet til det punkt, at så skal der også een retur i butikken. For der er bare ikke flere ledige pladser i vores private bolig.
Historien bag de smukke figurer var så det næste, jeg måtte vide noget om. Flere havde også den samme interesse og nysgerrighed, så det blev til en hjemmeside med oplysninger, http://www.guma.dk/
Mange andre har en passion. Nogle samler på frimærker eller orkideer, andre laver scrapbog eller fotograferer osv.

Hvor ligger din passion?

Skriv en lille - eller længere - kommentar om DIN passion :-)
Jeg glæder mig til at høre om din passion :-)


6 kommentarer:

Martilie sagde ...

Så spennende og masse lekre eksemplarer hos deg :)

Min passion er gammelt sølv, gamle sausenebb (de har så nydelige schvungne former) og friske blomster :) Sølvet gir glamfølelse og jeg er som kråka og liker alt som glinser.. Sausenebbene og gammel fajanse er en nydleig kontrast og fyller meg med glede.. Friske blomster er hverdagsluksus..

Morro kommentar fra sønnen dinb, det betyr bare at din samling er stor og vakkert og verdig et flott kirkebygg tenker jeg :)

Ha en skjønn morgendag!

Klem fra Tove

Martilie sagde ...

Tusen takk - det gleder meg virkelig å høre. Flott at de begge likte dem :)

Kra kra fra fru Krage :)

Loppe sagde ...

Kære Frøken Anker

Super flotte ting på en skøn blog!

Smukt initiativ med en 'forklarings-side' til de religiøse relikvier... Dog vil der nok være en og anden med katolsk baggrund, der vrider sine hænder i fortvivlelse over, at noget af det er helt forkert beskrevet ( f.x. Madonna ) eller i bedste fald mangelfuldt ( fx Rosenkrans). Dine kilder har ikke ydet dig retfærdighed. Håber at enten du selv får tid en dag, eller en anden sjæl med god tid, vil gøre din forklarings-side endnu bedre.

I den bedste mening
med kærlig hilsen
Loppe

Frøken Anker sagde ...

Hej Loppe
Tak for din henvisning. Jeg er ikke selv katolik, hvorfor siden nom altid vil være ''mangelfuld''. Desuden er den kun ment som en henvisning og en mundfuld af den katolske verdens spændende verden.
Men jeg tager gerne mod hjælp :-)

Hav en dejlig dag
Birgitte

Bettina Holst sagde ...

Hej Birgitte

Fandt din blog fordi du var så sød at ønske mig tillykke med at jeg havde vundet en give-away og har selvfølgelig også tilmeldt mig din blog som fast læser, da det er en skøn blog med lækker inspiration :-)

Min passion (mit hjertebarn) er mine malerier..... hvor drømmen er at åbne eget galleri en dag :-)

Anden, ikke passion, men dog stor interesse er indretning og at bage festkager...

Har en drøm... sagde ...

De er så flotte de Madonnaene, men jeg har bare en liten en selv;) Tror mannen her i huset ville trodd jeg var gal om jeg tok inn flere, han skjønner ikke den formen for pynt, hihi...
Jeg har igrunn aldri vært noen samler og har heller ingen slike diller, men har det siste året forelsket meg HELT i Green Gate og kan vel si at jeg nå samler på det ♥ Og man kan heller aldri få nok, de finnes jo i så mange vakre farger og jeg vil ha alle, hihi!

Ha en hyggelig mandag;)

Klem Line