onsdag den 20. juli 2011

Kutná Hora


I denne uge er der ferie, og vi har valgt at tage en tur til Prag og omegn. Der er den smukkeste natur i området. Bag hvert lille sving eller bjerg kommer der hele tiden nye overraskelser.


I dag gik turen til den smukke middelalderby Kutnà Hora. Byen kan dateres til det 12. århundrede, og var kendt for sine sølvminer. Der dog i dag er tømte.


Det er en meget smuk og hyggelig by med små gader og forskydninger i planerne. Denne gamle kirke ligger højt over byen med udsigt ned i en slugt. Kirken er tilegnet Skt. Barbara, der var minearbejdernes skytshelgen.Ganske tæt på byen ligger den mest bizare kirke, jeg længe har set. Stedet hedder Kostnice Sedlec. Og kirken er indrettet med menneskeknogler.
En munk havde taget noget indviet jord med hjem fra Jerusalem i 1300-tallet, og de rige ville derfor begraves på kirkegården. På et tidspunkt blev over 30.000 mennesker begravet, og derfor var der pludselg for mange knogler.
En kunstner blev i 1700-tallet bedt om han kunne lave noget ud af knoglerne.


Der er intet uhyggeligt ved stedet. Jeg måtte faktisk tage mig selv i at smile lidt. Midt i rummet hænger den mest specielle lysekrone, jeg nogensinde har set -  bygget i menneskeknogler og kranier.


Jeg har et at sige til besøget - I have been there! - and no more!!

Men skulle I komme forbi, så kig der ind. En speciel og sjov oplevelse

Regnen har indhentet os, så imorgen drager vi videre på jagten efter oplevelser :o)

Hav en dejlig ferie
Birgitte

7 kommentarer:

Diana`s sagde ...

hej birgitte...
sikke dog en speciel kirke..og samtidlig lidt spændende, ved ikke helt hvad jeg syntes om det..bizart jo..men sikke en utrationel kunster dengang..skulle min vej ende i prag , vil jeg absolut ind og se værket..forsat god tur..Diana

ETT RÖTT MONOGRAM sagde ...

Oj, det var lite scary, skulle inte gärna gå in där på kvällen. Men vilken upplevelse, Prag är en fin stad.
Ha en härlig resa
Kramar
AnnaMaria

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Ha' det rigtig dejligt i Prag - det er en dejlig, dejlig by - huske at spise nogen kager, de har rigtig mange dejlige, slurp!

Sussi / Sussinghurst sagde ...

hov, ordet dejlige havde vist sat sig fast (iøvrigt et grimt ord, der minder om ubagt kage...... gad vide om jeg er sulten!!!)

Vita små hjärtan sagde ...

Vad härligt!!!!!
Så fin header du fixat!
Ha en fin helg.
Kram Agnetha

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Tak for kommentar på min blog - ja, det var en Gislev tur.

Thelma Louise sagde ...

så herlig..en spennede by.:-) og område...Kos deg masse..-)

Klem fra en regntung Oslo.:-)