onsdag den 13. juli 2011

AT REJSE er at leve


At rejse og være turist, betyder ikke, at man behøver at rejse laaangt væk hjemmefra. Man kan også være turist få kilometer fra sit eget hjem.Dollerup Bakker er et naturområde syd for Viborg. Bakkerne ligger ved Hald Sø, der er en af landets dybeste søer. Søen blev dannet under sidste istid af en gigantisk isklump. Denne isklump smeltede og denne proces medførte det meget kuperede terræn, som denne del af den midtjyske hede er kendt for. Der er ret store højdeforskelle i området.
Dollerup Bakker er et yndet turistmål for mange cykel- og vandreturister. Fra toppen af bakkerne er der udsigt over søen, mens der på den anden side af bakkerne ligger hede så langt øjet rækker.De senere år har Skov- og Naturstyrelsen og Viborg Kommune været i gang med en større renovering og genetablering af den oprindelige natur, så det fremstår som det næsten tabte kulturlandskab fra Middelalderen. 
Andre steder i bakkerne sørger får og geder for, at genopretningen bliver vedligeholdt ved at æde spirende træer.


Ganske få kilometer fra Dollerup bakker forandrer naturen sig, og bliver mere flad og hedeagtig. Der er mange små veje, hvor man kan køre læææænge, inden man møder en bil eller et hus.

Ud af sådan en vej, findes der flere sjove og mere specielle foranstaltninger. Som dette relæ, der giver strøm til en pumpe.Er det ærter - eller kartofler???
Det var vist kartofler.Turen hjem går gennem et skovområde. Og snart bliver der mere bakket igen. Farverne er et maleri værdigt.


Set i bakspejlet, så var det en smuk og billedfyldt tur. På en ellers overskyet og regntruet dag. Faktisk har det ikke regnet hele dagen, men når jeg kigger ud af vinduet mod syd, er der meget sort. Så vi gør klar til en aften med indehygge.

HUSK - de små glæder,
kan blive de store glæder

Hav en dejlig aften.
- om det er med sol eller regn.

Birgitte

12 kommentarer:

Fia sagde ...

Underbara bilder, intressant att du vet så mycket om platsen du har varit på också!
Visst kan man vara turist endast några kilometer hemifrån, senast igår turistade jag i Sävsjö, som endast ligger några mil från stan där jag bor. Det är härligt att bara göra små korta avstickare också, det blir mycket upplevelse i ett nötskal då;)
Här skiner solen ikväll<3
Kram fia

Landlige Hjem sagde ...

Hei min venn, ååå takk for skjønne bilder!! ;) Nyter av herlig natur og litt historie, så flott!!
Ja man kan være turist selv om man ikke er langt hjemmenfra... man skal nyte av livet!! <3
Nå skal vi snart sette nesen mot Sverige og min sambos hjemland, skal bli godt å komme "hjem" litt igjen ;)
Ønsker deg en skjønn sommer videre og nyt av livet <3
Sommerklemmer fra meg,
Anki

Trollmora sagde ...

åh. . . Jeg har så lyst til å se danmark!

flet ogsjov sagde ...

Ja det er ikke altid man skal udenfor eget lands grænser for at se storhed. Og Dollerup, det er ren helse for sjælen !!

Design À la Camara sagde ...

Dejligt sightseeing tour de Dollerup bakker og landskab - Danmark har meget at byde på også på en rengvejrsdag.

Klem
Mille

Mia Folkmann sagde ...

Hvor HAR du ret i, at de små glæder kan blive store glæder! På den måde vil man altid være rig... :-)

Jeg har så mange gode minder fra Dollerup Bakker, for her tog jeg til som ung og ret nygift - i vores første bil. Vi boede i et yndigt lille værelse på Niels Bugges kro og fik vidunderlig mad - og om dagen gik vi lange ture i de skønne omgivelser. Er efter min mening et af Danmarks dejligste områder... :-)

ETT RÖTT MONOGRAM sagde ...

Fina bilder, jag gillar Danmark jättemycket. Viborg ligger ju nära Aalborg, där är vi ganska ofta. Gillar och bo på hotell Fenix med rum mot deras innergård. Iår tror jag tyvärr inte det blir någon DK-resa pga makens onda ben. Extra roligt och se dina bilder då.
Kramar
AnnaMaria

Hulda sagde ...

Takk for din koselige hilsen hos meg. :) Ser du har vært på en fin kjøretur. Artig å se nye trakter. :)

Flott header du har. Likte så godt sammensetningene i bildet.

Johanna Stålros sagde ...

Så härliga bilder! Kram Johanna

helle sagde ...

Åh, jeg genkender følelsen af en fin feriedag. Væk fra alt det daglige og ud i sanselige oplevelser. Jeg har aldrig været i Dollerup Bakker, men får meget lyst!

Nyd dagene og nuet!

Helle

Anne sagde ...

Så sant så sant!
De små gleder kan virkelig bli de store gleder!
Takk for du tok oss med på denne lille reise..nydelig.
Nyt dagene Birgitte og ha en fortsatt fin og god sommer!
Sommerklem Anne

Anonym sagde ...

Du har helt rett. Man trenger ikke reise laaaangt! Vakre omgivelser og flotte landskapsbilder:) Danmark er jo så nyyyyydelig:) Vi skulle egentlig ta turen til Danmark i år, men må spare på kronene til Amerikatur neste år. Jeg skulle myyye heller reist til Danmark (og innom Frøken Anker for å shoppe).... Men en annen gang...
God sommerklem