fredag den 22. juli 2011

UDE godt - HJEMME bedst


Så er vi hjemme igen fra mange kilometer på landevejene, og endnu flere oplevelser.

Vi boede på et lille pensionat i Prag, ca. 500 meter fra midtbyen. Pensionatet hed PENSION ATELIER 12. Et meget sødt par ejede det, og begge var kunstnere - hvilket pensionen også havde præg efter.
Det søde pensionat kan kun anbefales, hvis du skulle overveje en tur til Prag.

Turen mod Danmark gik over Dresden hjem. Som sdr.jyde, har jeg fået historien og 2. verdenskrig ind med modermælken.


Byen blev bombet under 2.verdenskrig af englænderne. Tyskerne havde længe drillet dem, så for at sætte dem på plads en gang for alle, fløj englænderne stille ind over byen, og kastede store mængder af brandbomber ned over midtbyen. Branden var så kraftig, at al ilt forsvandt, og mange af byens beboere blev kvalt.


Hele midtbyen brændte op og styrtede sammen. Pga. af krigen havde Dresden ikke råd til at genopbygge byen. Så de fik hjælp fra amerikanerne, der byggede byen op efter de gamle tegninger og postkort. Nogle af de sorte og brændte sten blev brugt ved opbygningen af kirken. De blev placeret på de steder, de tidligere sad på bygningen. en smuk og tankevækkende tanke.


Som tak krævede amerikanerne ret til at bruge bygningerne i et givent antal år, og derefter skulle byen selv overtage bygningerne igen.Byen er meget smukt opbygget, og et besøg værd.
Da vi stod på torvet var der lydprøve til en klassisk koncert. Midt på scenen hang den mest fantastiske lysekrone.


Vejret var ikke det mest fantastiske, så de små fugle sad og gemte sig i revnerne på de gamle mure.


Det er godt at være ude - men der er intet som at komme hjem igen.

Desværre fulgte regnen med os til Danmark. Så vi har tændt op i brændeovnen, lavet noget kaffe og prøver at få styr på bunken af mails og diverse breve.

Tak for alle kommentarerne til indlæggene. Dejligt at vide, at der er nogle, der læser dem :o)


Hav en dejlig weekend - når du kommer dertil
Birgitte

5 kommentarer:

Trollmora sagde ...

Flotte bilder!!!! God helg til deg fra Trollkroken :)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Velkommen hjem igen. Ude godt, hjemme bedst - heldigvis - nu mangler vi bare lidt sommervejr.

ETT RÖTT MONOGRAM sagde ...

Välkommen hem, visst är det roligt och resa, men alltid skönt och komma hem. Regnar här idag också, läste att det skulle bli bättre väder nästa vecka. Så dricka kaffe och blogga passar bra, och så var det intressant och se dina bilder och läsa din berättelse.
Ha en fin helg
Kramar
AnnaMaria

salige lavendel sagde ...

Jeg har også vært i Prag, fantastisk arkitektur!! Vi har en spesiell hunderase som ikke fantes i norge for 6 år siden, så da reiste vi til Prag og hentet en lille valp hjem =) Rasen heter Prazsky Krysarik og er bare en lille drømmehund på 2 1/2 kilo =) Jeg skal snart lave et innlegg om gaven jeg fikk fra deg, jeg er SÅ glad for den og den passet så godt der jeg tiltenkte den! Jeg har bare somlet forferdelig....men det kommer det kommer! Jeg hadde egentlig litt lyst å skrive noe om hva disse kotavlene er blitt brukt til - har du noe skrevet i din blogg om det?? Jeg synes å huske at jeg leste noe om det hos deg, men det kan hende jeg husker helt forkert?? Tusen hjertelig takk også for billede og link, det verdsettes høyt! Lykke til når vinneren kåres.

Hanne Bente sagde ...

Smukke billeder fra Jeres tur til Prag.
Jeg siger som dig ude er godt - hjemme er bedst.
Ha´en god tirsdag.
Knus Hanne Bente