torsdag den 20. oktober 2011

Ich bin ein Berliner


Sådan føler jeg mig næsten efter en mini-ferie til Berlin. Altså kagen BERLINER PFANNKUCHEN!!! For at rejse er ikke kun at se - det er også at opleve atmosfæren og maden.


Min ene søn boede i Berlin en del år. Og via ham lærte vi lidt om byen. Set fra en indfødts side.
Denne gang skulle vi så være guider for et andet par, der var med os på turen. Det var spændende, for vi skulle naturligvis besøge alle turist-stederne. Sammen med en million andre turister!
Det berømte fjernsynstårn ville vi naturligvis også opleve. Men da vi så køen, der snoede sig foran indgangen, droppede vi ideen. Lidt ærgeligt, for det er altid en oplevelse at sidde i restauranten, og opleve at tårnet drejer. Eller at kuplen drejer, så man kan se ud over byen fra forskellige sider i løbet af den tid, man sidder der.

Istedet gik vi nærmest i selvsving omkring MUREN, og det, der skete før og efter. Muséer og historiske pladser mm blev opsøgt. Og selvom vi havde været der selv flere gange, så var det alligevel spændende at se det endnu engang.

Også Potzdamer Platz og SONY-centeret fik et visit. Det er altid et fast punkt på vores program. Også gerne flere gange. Et imponerende byggeri med en speciel atmosfære. Og mange lækre steder, hvor man kan spise eller få en udskænkning.
Klart et besøg værd.


Jeg vil takke for interessen for mit
sidste indlæg. Desværre har jeg
endnu ikke fået svaret alle.
Men det kommer!

Arbejdsdagen er vendt tilbage igen. Jeg er på min plads ved pc'en, og passer FRØKEN ANKERs netbutik.

HUSK - der er åben i
FRØKEN ANKERs butik/showroom

fredag 14 - 17
lørdag 10 - 16

Hav en dejlig og smuk efterårsdag
Birgitte

10 kommentarer:

Huldra sagde ...

Takk for en herlig rundtur i Berlin. Har vært der selv en langhelg, og kunne gjerne reist tilbake. Der er jo så mye å se! :)

ETT RÖTT MONOGRAM sagde ...

Jag har aldrig varit i Berlin, det är jätteroligt och se dina bilder.
Och det är alltid bra och resa med någon som känner till stället.
Kramar
AnnaMaria

Vita små hjärtan sagde ...

Så mysiga bilder!!!
Ha en fin kväll.

Kram Agnetha

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Jeg får en gevaldig lyst til at se Berlin igen, det er 40 år siden at jeg har været der.... mon ikke det er på tide med en visit.

Frøken Anker sagde ...

Lidt info:
Berlin er en fantastisk by. Der er let at komme omkring, der er billigt at bo og spise. Vi havde valgt hotel denne gang i det tidligere øst. Det er lidt udenfor midten, men med sporvogn mm er man hurtig inde, hvor der sker noget. I det tidligere øst er der mange små restauranter, hvor man spiser fantastisk og til rimelige penge. Kører man selv, er der mange p-huse eller p-pladser, hvor det er muligt at parkere.

Loppe sagde ...

Skønne billeder..

Også en by jeg holder af

Været der både før og efter - og faktisk også i de dage hvorman stadig kunne banke etstykke mur løs og ta´ med hjem...

En by der virkelig har forandret sig... Man bli´r aldrig færdig med den - vel???

Solveig (Svingenslillehus) sagde ...

Nydelige bilder fra en flott by! Ha en nydelig helg til deg! Klem fra meg!

vitaspets sagde ...

Hej jeg har også väret i Berlin . Flot Hjemmeside . Knus Karina

Diana`s sagde ...

Kære Birgitte...
puh har da helt dårlig samvittighed, jeg har ikke været på bloggen længe,(pc i udu !!)
men ser at du vedr græskar havde lagt en kommentar i et tidligere indlæg , og jeg var videre i et nyt indlæg , så rent tilfældig tjekkede jeg kommentarer på alle og så at du havde skrevet ..til :)
øv ..nu er du sikkert forsynet med græskar og sæsonen er snart passeret..men nu ved du hvorfor du ikke har hørt fra mig...beklager
. I øvrigt fine billeder fra berlin, jeg var der sidste år for første gang, og blev vildt betaget af byen , som rummer alle facetter,
jeg vil så gerne finde tid og penge... til at kunne ta toget.
igen, men denne gang ha vores
store børn med..Vi boede meget centralt, da vi var afsted,og skulle vi op i det pulserende byliv med masser af butikker, skulle vi forbi alle de fine butikker, gucci ,prada,dolce osv,og som rigtige turister med et manglende guldkort fandt vi hurtigt ud af at vi først skulle passere vagten ved døren for at komme ind..det lykkedes ikke ha ha, nå men en fed tur..Var også forbi et specielt værtshus..das kloo, meget anderledes, men det skulle jo prøves..:) :) kram fra Diana

vitaspets sagde ...

Tak tak for din hilsen på min blogg . Sikke en flot butik du har . Min hund spöket(Spögelse) är en Svensk vit älghund . Han passer så godt till mine hvide ting og snart er det halowween Ha Ha ... Kram Karina