fredag den 4. marts 2011

EN KÆDE MED KUNST

For nogle år siden fik jeg rigtig øjnene op for den lille kæde med krucifikset - ROSENKRANSEN - eller bedekæden, som den også kaldes af nogle.
Rosenkransen er en lille kunstgenstand, med fine ''skjulte'' beskeder. Normalt består en rosenkrans af en perlekæde, med et kors eller en medaljon og 50 perler, der er inddelt i grupper på ti og adskilt af enkelte, der fremhæves ved et større mellemrum; perlerne kan være af glas, træ, ben, frø, plast, perlemor eller anden materiale (www.GUMA.dk)

Rosenkransens samlingsled - det punkt, der deler rosenkransen fra kæden til vedhænget - er smukt dekoreret, ja, faktisk et lille stykke kunst. Ofte oplyser samlingsledet også om, hvor rosenkransen stammer fra.


En rosenkrans kan kan fås i mange farver og udgaver - og alder. Selv er jeg mest til de gamle rosenkranse med deres patina og slitage. Og een rosenkrans er ikke nok i mit hjem :-)
Jeg bruger ikke selv rosenkransen som smykke. Jeg bruger dem til dekoration på gamle bøger, på mine skønne madonnaer, eller bare hængende på et billede eller ikon.
BRUGER DU ROSENKRANSEN I DIN INDRETNING?

Ønsker du at vide mere om rosenkransen,
kan du læse mere på http://www.guma.dk/

Jeg vil gerne takke for alle de søde kommentarer,
jeg har modtaget. Jeg nyder at læse
om andres meninger, indretning og sjove oplevelser.
Tak :-)

Og skulle du komme forbi Grundvad, så husk,
der er åben hver lørdag mellem kl. 10 og 16.
Vi ses ;-)


GOD WEEKEND
Birgitte
4 kommentarer:

Loppe sagde ...

Hej Birgitte...

Dejligt indlæg... mmmmm....

Jo, rosenkranse er der skam flere af her i huset.. tror jeg vil vise nogle af dem her i weekenden... Kan p.t. se 4 stk her fra sofaen... *smil*

Knus
Loppe

Sussi / Sussinghurst sagde ...

De er meget, meget fine

Martilie sagde ...

Nydelige rosenkranser.. Jeg har ingen, men fasinerers veldig av dem - og finner de utrolig vakre.. Må inn på ønskelisten :)

Flotte ekseplarer du viser oss..

Ha en nydelig helg fylt av kos og glede!

Klem fra Tove

elinAnita (eddaskreativiteter ) sagde ...

Hallo:)
Mange fine rosenkranser du har,jeg har et sort et...må få det frem:)
ha en kos lørdag
klemklem