onsdag den 15. juni 2011

UNIKT & GAMMELTGammel cykelnummerplade - ligner lidt et jordbær :o)
 Jeg læste en dag en artikel om Ikea. Og jeg blev forundret over, at nogle af de første møbler var gedigne møbler. Altså noget, der var lavet for at holde. Ligesom de første FDB-møbler, der siden blev klassikere.

Den gamle trækasse er lavet af en gammel kasse. Der er tryk på indersiden af kassen
Jeg holder meget af at komme i Ikea. Der er altid en lille sjov ting, der kan lette hverdagen. Lys og servietter fra Ikea fylder efterhånden mange skuffer her i huset. For ikke at tale om deres sengetøj og tekstiler.
Og så er der inspirationen. Alle de små rum, der er indrettet, så vi lige kan se, hvordan deres varer kan bruges, er geniale. Jeg føler mig genopladet og klar til at flytte hele huset omkring, når jeg kommer hjem fra sådan en tur.


Men mit hjerte banker nu mest for de gamle ting. Det meste er ofte unikt, det har holdt i mange år og så udstråler det en speciel form for hygge.


Nogle af tingene har vi glemt, hvad de blev brugt til. Som disse osteforme. De er bl.a. flotte til blyanter/pensler/strikkepinde - eller til at sætte lys i.
Og patinaen kan jo ikke købes i løs vægt, da det er noget årene tilfører tingene.


Disse gamle belgiske/franske breve er fra krigens tid. De ligger i en gammel stofbetrukken boks. Hvad der står, det kan jeg ikke fortælle. Men der er til flere timers læsning. Og så er de jo også charmerende at dekorere med. Fx. med een af de gamle cykelnummerplader bundet omkring et bundt breve :o)


Dette gamle smukkeskrin har facetslebet glas og en silkepude. Totalt unikt og meget smukt. Billedet på toppen af låget er motiv fra Lourdes.
Et unikt smykkeskrin til dine smykker. eller til pynt fordi det er smukt.

Der er kommet meget mere hjem i butikken.
Kasserne venter på at blive pakket ud.
Så flere skønne overraskelser dukker op
inden for de næste dage.

Tag et kig på hjemmesiden, www.Froeken-Anker.dk

Hav en dejlig - lidt kølig - sommeraften
Birgitte


9 kommentarer:

Design À la Camara sagde ...

SKønne sager - er nu mest begejstret for det lille metalskilt fra Antwerpen - har jo boet og arbejdet i Belgien og Antwerpen Zoo og by er et must see.

Ang. IKEA - så kan jeg anbefale denne blogside: http://www.ikeahackers.net/

Så skal du se løjer - helt vildt spændende projekter.

Klem
Mille

Anonym sagde ...

Jeg er meget begeistret for Ikea jeg også. Elsker å handle sengetøy der, for det er jo ganske rimelig:) Og lys, lys, lys (stearinlys altså)... Både de tykke og de smale, kubbelys og lange lys. Billig og brenner bra.
Men de har jo ikke de gamle tingene DU har da;) De unike, flotte tingene med patina man ikke kan kjøpe. Du har helt rett! Jeg skal straks inn i butikken din. Jeg har tid i natt;)
God natt og sov godt.
Klem:)

Martilie sagde ...

Så skjønne gamle ting, de bringer med seg sin egen historie..

Ikea er toppers til enkelte ting, men det er de gamle spesielle tingene som skaper stemning :) (sammen med stearinlys fra Ikea :)

Jeg har vært litt fraværende og hadde masse flott å lese hos deg nå. Nydelige blomster, kaniner og ikke minst gamle skatter!

Klem fra Tove

Mette`s hus og hjem sagde ...

Så mange, gamle vakre ting :)
Må en tur innom butikken din å se :)
Ja Ikea har masse nyttige ting og tang men vi har ikke noen butikk her i nærheten desverre, så da blir det til at vi handler mere lokalt !!

En fin dag ønskes deg
Klem Mette :))

Loppe sagde ...

Hej Birgitte

Håber du slipper for brok og bøvl og kun får lyse dejlige oplevelser... Det har du fortjent.
Knus!
IKEA - genialt til flere ting.. især basis-løsninger der bare skal fungere...

Pynt og så´n er dog ikke liiige min stil, det er for meget plastic og "børnehave" til mig... På dét område er jeg også til det gamle gedigne med lækker patina..

Så godt der findes så´n nogen som dig Frk. Anker !!

KH
Loppe

Anette (Hvit Romantikk) sagde ...

Hei kjære Birgitte ! ♥

Jeg er også glad i Ikea og kjøper alt av telys, kubbelys osv der. Og det blir litt annet nips der. Og som du sier kan man finne mange fine løsninger der. ;) Sofa har vi også fra ikea. Men ellers går det i gjenbruk, og jeg er også veldig glad i ting fra den svunnen tid. ♥

Her går det i ett, og jeg går og gruer meg til glansdagen. Skummelt det der altså, hihi... Og nå er jeg syk igjen selvfølgelig, og da går ting litt tregt.

Tusen takk for din koselige kommentar i siste innlegg, det setter jeg stor pris på Birgitte. ♥

Jeg er desverre ikke like flink med kommenteringen, men jeg er innom og leser så ofte jeg kan. :)

Ha en strålende dag videre ! ♥

God klem fra Anette

Emma sagde ...

Underbart vackra gamla saker! Visst har Ikea mycket fint att komplettera med men inget går upp mot att hitta något fint, gammalt och originellt som någon har vårdat ömt för länge sedan. =)
Ha en fin dag.

Kram Emma

Loppe sagde ...

Frøken Anker sagde ...

Hej alle

Det er dejligt med jeres kommentarer. Vi bor selv i et mix af nyt og gammelt. Men ingen møbler fra Ikea. Kun små ting som en lampe, lys og servietter - naturligvis - dyner og sengetøj og legetøj til Julius. Utroligt hvad
man kan få til børn der. Og det bedste - det er godkendt!

Hav en dejlig aften :-)
Klem
Birgitte