fredag den 14. januar 2011

Gamle erhverv


For mere end 100 år siden var de gamle erhverv noget anderledes, end i dag. Havde man en spand og papegøjetang, kunne man arbejde som vand & gasmester - næsten :-) 
Det hele var mere enkelt, og med et romantisk skær - set i bakspejlet. Virkeligheden var anderledes og mere slidsom, men der var nok mere tid til hinanden, end vi har i dag. Fx. blev vi ikke passet ude, men hjemme af vores mor. Mens vores barnebarn på ½ år allerede er startet i dagplejen.
Jooo, tiden har forandret sig!

Vores dejlige barnebarn, Julius

Tidligere var vi mange, der fik vores første ur i konfirmationsgave. I dag har alle unge en mobil, næsten før de kan gå. Og der bliver klokken vist, så hvad skal man med et ur?! Jeg husker, da jeg stadig arbejdede som folkeskolelærer, en elev, der afleverede en stil. Hun skulle skrive nogle klokkeslet, og de var skrevet, som på mobilen - digitalt - [12:22].

Der er noget positivt ved udviklingen.. mange af de gamle ting, fra de gamle erhverv er i dag et levn fra fortiden, og vi kan stadig være heldige at nyde dem i vores fransk- og nordisk inspirerede hjem :-)

   

Ingen kommentarer: