tirsdag den 18. januar 2011

IkonerHvad er en ikon?
Ikon betyder billede. En ikon blev ofte givet i gave ved en fødsel og ikonen fulgte så personen resten af livet. Hvis man mente, en ikon var blevet slidt, satte man den ud i floden og lod strømmen tage den.
En ikon var en personlig ting, og kunne ikke gives eller byttes bort.
Ikoner findes inden for den ortodokse tro. Ikonen har fx. en bibelscene som motiv med Jesus, Maria eller en helgen.


De gamle originale ikoner er belagt med bladguld og symboliserer selve himlen. Menigheden, eller personen i hjemmet, er på det jordiske plan. Ikonerne laves med traditionelle motiver, der er nøje udvalgt.

Gammel original ikon med den hellige Skt Anna

I mange år har jeg undervist i MODERNE IKONER. En moderne ikon er også et billede, men er lavet på alt fra drivtømmer og skærebrætter til små trææsker og bøger. Alt kan bruges, der er ingen regler. Kun fantasien sætter en begrænsning.


Så frem med maling, lim, saks og rod gemmerne igennem og kom igang med at lave ikoner til venner, familie, som gave osv.


Har du spørgsmål, vil jeg gerne prøve at besvare dem :-)


God fornøjelse3 kommentarer:

Martilie sagde ...

Så spennende innlegg om ikoner!! Spennende og lekkert :)

Tusen takk for hilsen ang. englevingene mine!!
Jeg har sendt deg en mail på info@froekenanker.dk
Håper det er korrekt adresse, hvis ikke er det fint om du sender meg mailadressen din - på blogg elle mail tmjau@hotmail.com

Klemmer fra Tove

Anette (Hvit Romantikk) sagde ...

Herlig innlegg Birgitte. :) Det er akkurat slike ikoner du viser her jeg er veldig glad i. ♥

Tusen takk for veldig hyggelig mail, setter stor pris på dine gode ord. :) Tenkte jeg skulle lage et innlegg om bedekjedene, men mulig jeg trenger litt mer info. Isåfall kontakter jeg deg. :) Og angående grisen er jeg egentlig enig med deg om at det ser mer ut som englevinger, så jeg har gjort om overskriften til "Englegris" ;)

Nattaklem Anette

Hallingstad sagde ...

Hej, og tak for din søde kommentar på www.danskeindretningsblogs.dk. Vil du ikke også selv være medlem der? hvis du vil, må du meget gerne sende en mail til mig på info@danskeindretningsblogs.dk. Mvh Heidi